صنعت آرایشی در سراسر جهان رشد سریعی دارد و گردش مالی قابل توجهی را ایجاد کرده است. در این صنعت، برندهای آرایشی به دنبال نوآوری از طریق ترکیبات فعال جدید است که ترکیبات فعال حاصل از دریا میتواند کمک بزرگی برای این هدف باشد به همین دلیل استفاده از ماکروجلبکها و میکروجلبکها در صنعت آرایشی رو به رشد است. در میان گونههای متععد جلبکها تنها 10 درصد آنها برای مصارف آرایشی شناخته شده و استفاده میشود. میکروجلبکها به دلیل داشتن اسید امینههای مختلف لیپیدها (1-70%)، ویتامینها (A, B1, B2, B6, B12, C) ، رنگدانه (کاروتینوئیدها و فیکوبیلی پروتئینها) در صنعت آرایشی استفاده میشود.

از کاربردهای میکروچلبکها برای پوست میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
آبرسان پوست: از ریزجلبکهایی که بدین منظور استفاده میشود میتوان تالاسیوسیرا (Thalassiosira)، نانوکلروپسیس (Nannochloropsis )، مونودوس (Monodus) را نام برد. این ریزجلبکها غنی از آمینواسیدها به ویژه سرین، اسیدهای چربی مانند لینولینیک اسید هستند که باعث جایگزینی آب از دست رفته سلولهای ترنس اپی درمال میشود.
سفید و درخشان کردن پوست: خواص ویژه اسپیرولینا (spirulina) شامل بهتر و درخشانتر کردن پوست است. این جلبک حاوی مقادیر بسیار بالایی از ویتامینهای A,C,E و مجموع ویتامینهای Bو همچین فسفر،آهن،کلسیم،روی،مس،منیزیم،وسلنیوم بوده که برای روشن و درخشانتر شدن پوست ضروری بوده و از طرفی در از بین بردن رادیکال های آزاد که سبب خستگی و شل شدن پوست میشوند بسیار موثراست. همچنین ریزجلبک نانوکلروپسیس اوکولاتا (Nannochloropsis oculata) با داشتن زآزانتین باعث سفیدی پوست میشوند.
خاصیت ضدپیری: ریزجلبکها با داشتن ترکیبات مختلفی باعث ایجاد خاصیت ضد پیری میشوند. کاروتینوئیدها که در ریزجلبک دونیلا سالینا (Dunaliella salina). یافت میشوند با جلوگیری از تولید آکسیژن واکنشگر به جوان ماندن پوست کمک میکند. همچنین ریز جلبک هماتوکوکوس پولیویالیس (Haematococcus pluvialis) دارای انتی اکسیدان قوی به نام آستازانتین است. تحقیقات نشان میدهد کلرلا ولگاریس (Chlorella vulgaris ) باعث ساخته شدن کلاژن پوست میگردد که نتیجه آن کاهش چین و چروک است. اسپیرولینا حاوی مقادیر بسیار زیادی ویتامین E بوده که به پوست کمک کرده تا خود را ترمیم کند و ازطرفی تیروزین موجود دراسپیرولینا باعث متوقف شدن فرایند پیری درپوست شده و به رفع چین و چروک کمک میکند.